Het Grote Obesitasdebat 2022

“Wie is aan zet?”

De helft van de bevolking in Nederland is te zwaar! Niet alleen brengt dit diverse gezondheidsproblemen met zich mee, maar ook het stigma rondom overgewicht zorgt dat mensen met overgewicht met allerlei nadelen te kampen hebben.

De meerderheid van de mensen met overgewicht heeft één of meerdere afvalpogingen gedaan. Vaak zonder significante gewichtsreductie, soms met tijdelijk succes en zelden met een langdurig lager lichaamsgewicht. Het blijkt moeilijk om het in je eentje voor elkaar te krijgen. Maar wie kan er het beste bij helpen?

In Het Grote Obesitasdebat zullen we de vraag ‘Wie is aan zet?‘ bediscussiëren aan de hand van prikkelende stellingen. Op 28 september 2022 gaan deskundigen als Liesbeth van Rossum, Marjolein de Jong, Paul Smeets, Anita Jansen en ervaringsdeskundige Robert de Graaf met elkaar in debat over wie de leiding moet nemen om mensen met overgewicht die willen afvallen te helpen langdurig succes te boeken. Onder leiding van moderator Ernst van de Pasch (arts en cabaretier) belooft dit een interessante avond te worden!

Heb jij een goede stelling die in ons debat aan bod zou moeten komen? Stuur die in via twitter naar @NVOO2022 of mail ons naar debat@stichtingovergewichtnederland.org.

Het event

Het Grote Obesitasdebat 2022: Wie is aan zet?

28 september, 19:00-21:30 in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Kosten: live deelname €5,00, online deelname gratis (reserveer wel een gratis ticket via onderstaande link)

Sprekers

Prof. dr. Liesbeth van Rossum, internist obesitas
Prof. dr. Anita Jansen, hoogleraar eetstoornissen en obesitas
Drs. Marjolein de Jong, bestuursvoorzitter Ziekenhuis Gelderse Vallei
Prof. dr. Paul Smeets, hoogleraar economie
Dr. Robert de Graaf, ervaringsdeskundige & verslavingsarts KNMG