Scroll Top

Dialoogsessie Stichting Over Gewicht

Bijdragen aan het toezicht op leefstijlbegeleiding in de zorg voor mensen met overgewicht? Ga in gesprek met de inspectie!

Op weg naar een gezonder Nederland in 2040. Dat kan door het terugdringen van onder andere roken en overgewicht. Hier valt in heel Nederland veel gezondheidswinst mee te boeken. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd wil in haar toezicht hieraan bijdragen, in lijn met het Nationale Preventieakkoord en het kabinetsbeleid. Dat doen we door agenderend en stimulerend toezicht te houden op leefstijlbegeleiding in de zorg.

Voor dit toezicht op leefstijlbegeleiding willen we het volgende onderzoeken: hoe persoonsgericht is leefstijlbegeleiding voor kinderen met obesitas en volwassenen die verslaafd zijn aan roken en/of obesitas hebben?

Hoe ervaart u uw leefstijlbegeleiding?

Als inspectie zijn we op zoek naar mensen met overgewicht of obesitas die met ons in gesprek willen gaan over hun ervaringen met leefstijlbegeleiding. Die ervaringen zijn voor ons belangrijk om invulling te geven aan ons toezicht. Wat vindt u belangrijk in de leefstijlbegeleiding bij overgewicht/obesitas? Sluit die begeleiding goed aan en wat kan er beter? Waar zou de inspectie volgens u op moeten letten in het toezicht op leefstijlbegeleiding? Graag willen we met u over deze vragen in gesprek tijdens een online dialoogsessie.

In totaal houden we 2 dialoogsessies op:

  • Maandag 22 maart van 18.45 tot 21.00 uur
  • Donderdag 25 maart van 18.45 tot 21.00 uur

Wilt u uw mening en ervaringen over leefstijlbegeleiding met ons delen? Meldt u zich dan uiterlijk 16 maart aan via _DienstpostbusIGJPreventie@igj.nl. De sessie vindt plaats via het programma Webex. Na aanmelding ontvangt u per mail een link en aanvullende informatie over het programma. We kijken uit naar uw komst!

Wat doet de inspectie?

Gezondheid is het grootste goed in ons leven. Daarom zijn goede en veilige
gezondheidszorg en jeugdhulp zo belangrijk. Gelukkig is dit in ons land over het algemeen goed geregeld. En dat willen we graag zo houden. Daarom houdt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) toezicht op de kwaliteit en veiligheid van de zorg en jeugdhulp in Nederland. We vragen om inzet op het gebied van preventie, letten op de beschikbaarheid van de zorg en jeugdhulp, zien toe op de naleving van wetten en regels en stemmen de zorg af met de patiënt of cliënt. Meer weten over de inspectie? Kijk op: www.igj.nl