Scroll Top

GEZOCHT: MENSEN MET OBESITAS NIEUWE SERIE ‘HET VOEDSELGEVECHT‘

Voor een nieuwe NPO3 serie genaamd ‘Het Voedselgevecht’ van KRO-NCRV is de NPO op zoek naar mensen die willen vertellen over hun overgewicht.

Nederland is te zwaar. Ondanks dat steeds meer mensen kampen met overgewicht, lijkt er op overgewicht en zeker obesitas (BMI van 40+) nog altijd een taboe te rusten. In ‘Het Voedselgevecht’ (vanaf november 2018 gedurende vier weken te zien op de NPO3) volgen we verschillende mensen met een eetstoornis, waaronder mensen die te zwaar zijn vanwege hun eetpatroon. Samen met presentatrice Marlijn Weerdenburg besteedt het programma op een integere manier aandacht aan mensen die vechten tegen de gevolgen van een eetstoornis, met als gevolg overgewicht. Ook andere problematische voedingspatronen en eetstoornissen komen in deze serie aan bod.

Het doel van het programma is om op positieve wijze het taboe rond Obesitas en BED (Eetbuistoornis) te doorbreken. In gesprekken met deelnemers zal het programma verschillende kwesties bespreken zoals: waaruit bestaat je dagelijks leven, weet je omgeving van je situatie, hoe ziet je eventuele zoektocht naar hulp eruit en speelt je omgeving daar een rol in? Wat is de achterliggende oorzaak van je overgewicht of eetstoornis? Stuit je op begrip of juist niet? Wat moet de samenleving weten over het hebben van jouw eetstoornis? Vragen waar de kijker in de serie hopelijk een antwoord op zal krijgen.

De deelnemers worden maximaal drie dagen op verschillende momenten in hun dagelijks leven gevolgd, uiteraard altijd in goed overleg en vertrouwen. Wil je een keer vrijblijvend praten over eventuele deelname aan de serie? Neem dan contact op met Heleen Knegtmans via: Heleen.knegtmans@kro-ncrv.nl

Inez
Stichting Over Gewicht