Mode & styling

Iedereen met overgewicht en obesitas zal zich beter voelen in een leuke outfit. Je maakt niet alleen een betere eerste indruk, het zorgt er ook voor dat je jezelf beter voelt waardoor je een positieve houding uitstraalt.

Maar waar moet je nu op letten als je kleren koopt, uitzoekt of klaarlegt? Dat verschilt voor mannen, vrouwen en kinderen.

Mannen hebben bijvoorbeeld vaker te maken met situaties waarin ze een pak moeten dragen, terwijl ze voor andere omstandigheden juist op zoek zijn naar informele kleding. Voor mannen worden op deze website dan ook zowel tips gegeven voor het kopen en dragen van kostuums of pakken, als voor casual en vrijetijdskleding.

Voor vrouwen is dit onderscheid tussen formele en informele kleding vaak minder groot omdat het dragen van bijvoorbeeld een pak weinig voorkomt. Om deze reden worden voor vrouwen algemene tips gegeven die kunnen worden gebruikt voor het aankopen en dragen van nette, klassieke kleding maar ook voor informele vrijetijdskleding.

Tot slot tref je op deze website tips aan om kinderen met overgewicht en obesitas te kleden.

Omdat shoppen voor veel mensen met overgewicht en obesitas een frustratieproces is worden er ook een aantal ideeën gegeven waarmee wij hopen bij te kunnen dragen aan een leuke(re) winkelervaring.

Heb je zelf nog ideeën of opmerkingen? Laat het ons weten middels ons contactformulier.’