Scroll Top

Moet er rekening worden gehouden met jouw mening? Wij vinden van wel! Kom je met ons praten?

Moet er rekening worden gehouden met jouw mening? Wij vinden van wel! Kom je met ons praten?

Oproep: Denk je met ons mee? Heb je een chronische ziekte en heb je soms moeite met je gevoelens en gedachten? (sociaal emotionele klachten). Begrijpt de omgeving wat er met jou aan de hand is en waarom je soms iets wel of niet kunt doen? En wat doet dat met jou? Ben je tussen de 10 en 18 jaar oud? Vind je het ook leuk om ons te vertellen in een (groeps)gesprek wat jij hierin belangrijk vindt? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat zijn sociaal emotionele klachten?
Een ziekte kan je leven op zijn kop zetten. Behalve lichamelijke gevolgen kan je het ook moeilijk hebben met het omgaan met gevoelens, het omgaan met tegenslagen, veranderingen in je emoties of het moeilijk hebben hoe anderen op jou reageren. Wanneer dit langere tijd problemen veroorzaakt noemen we dit sociaal emotionele klachten. Voorbeelden hiervan zijn gevoelens zoals angst, spanning en niet vrolijk zijn.

Wie zijn we?
Wij zijn organisaties die zich inzetten voor patiënten; voor jou of je familielid dus . Wij doen dit onderzoek samen met Patientenfederatie Nederland, Nederlands Instituut voor Psychologen en 7 andere patiëntenorganisaties.

Wat gaan we maken?
Wat jullie gaan vertellen gaan we op schrijven. Zodat we met jullie ervaringen anderen beter kunnen helpen. Dit noemen we ook wel patiënteninformatie. Nieuwsgierig hoe dat ongeveer eruit ziet? Neem eens een kijkje op: www.kindenziek.nl

De groepsgesprekken
Er worden 2 groepsgesprekken georganiseerd. Tijdens een groepsgesprek praat je met anderen jongeren over wat je hebt meegemaakt, wat dat met je deed, bijvoorbeeld werd je daar verdrietig, blij of boos van?
Om wat meer over je te weten te komen kan je de link invullen of een mailtje sturen om je aan te melden. De groepsgesprekken zijn op 9 en 11 mei van 14.00 – 16.00 uur bij Patiëntenfederatie Nederland in Utrecht. Reiskosten worden vergoed. Ook krijg je als bedankje een vvv-bon.

Doe je mee?
Via onderstaande link kun je je aanmelden.
https://vragenlijst.dezorgvraag.nl/psychosocialezorgjongeren

Of stuur een mail naar: Eva via: e.schmidt-cnossen@kindenziekenhuis.nl