Scroll Top

Fietstour

DSC_2751 (1)

Op 10 juni vond de eerste editie van de ‘Eigen Schuld, dikke bult tour’ plaats. Op het circuit van Zandvoort fietste een mooie groep deelnemers tegen de stigma’s die bestaan over overgewicht. Hier vind je alle foto’s van de dag.

Mensen reden op hun eigen stadsfiets, elektrische fiets, handbike of racefiets over het hete asfalt. De omstandigheden waren voor iedereen hetzelfde; met een hete zon, strak blauwe lucht en weinig wind was het fantastisch weer. Hoewel met 30 graden voor het mooie misschien net té mooi. In de gezellig aangeklede pitbox konden de deelnemers én toeschouwers dikke lagen zonnebrand smeren en voldoende drinken om een zonnesteek te voorkomen.

De middag startte met een korte speech door voorzitter Floris Westerink. Hij lichtte de ‘Eigen schuld dikke bult’ campagne -tevens naam van de tour- toe. Welke gedachten hebben we allemaal bij overgewicht? En in hoeverre zijn wij ons bewust van de obesogene maatschappij waarin wij leven en ‘keuzes’ moeten maken? Na deze welkomstspeech stelden alle deelnemers zich op in de pitstraat onder de grote oranje boog van de Nederlandse Stichting Over Gewicht. Daar klonk het startsein. Iedereen had zijn eigen motivatie om mee te doen en fietste een eigen tempo. Deelnemers maakten meerdere pitstops om in de schaduw van de pitbox bij te komen van de steile bochten en de hete zon. In de 2-uur durende tour fietsten de deelnemers ieder 1 tot 13 ronden en bijna iedereen was daar tevreden mee. Daarmee was het concept ‘meedoen kan voor de eer en voor de sfeer’ een echt succesverhaal.

De sfeer in de pitbox was ook ontzettend gezellig. Vooraf verzamelden de deelnemers zich hier en konden nog een laatste aanpassing aan hun energie- en waterhuishouding doen. Na afloop werd er onder genot van een hapje en een drankje ervaringen uitgewisseld en nog wat genetwerkt. De hele dag was de NVOO aanwezig met een standje om zichzelf te promoten. Ook deelnemers aan andere wedstrijden die deze dag plaatsvonden op het circuit bezochten nieuwsgierig de pitbox van de stichting.

Door deze dag hebben we veel mensen kennis kunnen laten maken met onze stichting, de NVOO en onze ideeën. Kortom, een geslaagde dag die velen letterlijk of figuurlijk in beweging heeft gebracht. Dank aan onze sponsoren en Exventure voor het mede mogelijk maken van deze fantastische dag!

Tegen de stigma’s die bestaan over overgewicht zullen we ons blijven inzetten. Meer weten, meedoen of steunen? Lees dan verder op onze site.