Over ons

Wie zijn wij?

De Nederlandse Stichting Over Gewicht is er voor iedereen die met overgewicht en obesitas te maken heeft. Wij zetten ons in voor mensen die willen afvallen en voor mensen die hun lichaam hebben geaccepteerd, maar ook voor familie en vrienden. Ook zorg- en onderwijsprofessionals en beleidsmakers kunnen bij ons terecht voor vragen en meer informatie.

Wij willen een wereld waarin iedereen zich vrij kan voelen en fijn mag voelen in zijn lichaam. Een maatschappij waarin iedereen, ongeacht zijn lichaamsomvang, vanuit een gelijkwaardige positie en kansen zijn leven kan inrichten.

Onze stichting maakt zich hard voor de belangen van mensen met overgewicht en obesitas. Persoonlijke aandacht, ruimte en respect zijn voor onze stichting belangrijke waarden. We bieden toegang tot deskundigheid en kennis. Met deze kennis willen wij de nuance brengen aan het maatschappelijk debat betreft overgewicht. Wij streven naar betere kwaliteit van zorg, behandeling en begeleiding.

Onze visie

Wij streven naar een wereld waarin iedereen zich vrij kan voelen en vanuit een gelijkwaardige positie en kansen zijn leven kan inrichten, ongeacht zijn lichaamsomvang.

Onze missie

Wij kunnen bijdragen aan een wereld waarin iedereen zich vrij kan voelen en vanuit een gelijkwaardige positie en kansen zijn leven kan inrichten door als organisatie door de gehele levensloop heen in alle facetten ondersteuning te bieden voor mensen met overgewicht en obesitas. We zetten ons in voor life long support door:

Strategie

Klik hier voor de strategie

Beleid

De vereniging tracht haar doel te bereiken door:

  • het geven van voorlichting en informatie aan mensen met overgewicht
  • het behartigen van de belangen bij instanties en beroepsgroepen;
  • het verwerven van de nodige financiële middelen om de activiteiten te bekostigen;
  • het organiseren van verschillende vormen van persoonlijk en groepsgewijs lotgenotencontact;

Statuten

Klik hier voor statuten

Verantwoording en transparantie

De Nederlandse Stichting Over gewicht heeft transparantie hoog in het vaandel. Om deze reden, maar ook omwille van verantwoording publiceren wij hier onze jaarverslagen, verantwoording en plannen. Van voorgaande en huidige jaren.

Verantwoording 2019

De Nederlandse Stichting Over gewicht is ANBI erkend

De Nederlandse Stichting Over gewicht   ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) erkenning. Hierdoor zijn giften en donaties op te voeren als aftrekpost bij de Belastingdienst.