Scroll Top

Diëtist

Wat kan een diëtist betekenen?

De diëtist is een deskundige op het gebied van voeding en gezondheid. Je kunt er terecht voor persoonlijk voedingsadvies. Diëtisten zijn er om je te begeleiden bij het aanpassen van jouw leefstijl. Zij kunnen je adviseren over aanpassingen in de voedingsgewoonten en hoe die het beste aansluiten bij jouw wensen en behoeften.

Diëtisten kunnen je helpen bij verschillende chronische ziekten, zoals overgewicht en obesitas, diabetes type 2, COPD en hart- en vaatziekten. Ook kunnen diëtisten een steun voor je zijn bij het omgaan met moeilijke situaties.

Bij een BMI van 30 of hoger is het advies om eerst contact op te nemen met de huisarts. Als je op zoek bent naar een diëtist kan je de websites van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten of het Voedingscentrum raadplegen.

Vanuit de basisverzekering krijg je maar drie uur vergoed. De kosten worden verrekend met het eigen risico. Het is mogelijk dat je recht hebt op een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Dit kun je navragen bij je zorgverzekeraar.
Bij hart- en vaatziekten, diabetes en COPD worden de behandelkosten soms vergoed vanuit het samenwerkingsverband waarbij de diëtist is aangesloten. In dat geval is er geen eigen risico.

Met een diëtist die is aangesloten bij het Kwaliteitsregister Paramedici weet je zeker dat er wordt voldaan aan de kwaliteitseisen op het gebied van opleiding, deskundigheid en werkervaring.
Een diëtist kan zich blijven ontwikkelen door middel van de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Diëtisten blijven door lid te zijn goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Online diëtist

Vind je de stap naar een diëtist te groot? Ben je het liefst zo min mogelijk tijd kwijt om in contact te komen met een diëtist? Wij maken de stap voor jou minder groot en bieden een gemakkelijke manier van dieetbegeleiding voor je aan.

Bij ons kun je namelijk terecht voor online dieetbegeleiding.

Wij staan voor je klaar via:

De telefoon,
Skype,
FaceTime,
Email,
WhatsApp.

Blijf niet zitten met jouw doelen, maar werk eraan!

Meer informatie via https://www.dietistenhuis.nl