Scroll Top

Oproep

Beste ouders,

Zoals bij sommigen inmiddels bekend, zet ik me namens de patientenvereniging in voor kinderen met overgewicht.

Onderstaande oproep wordt ook op de website van de Nederlandse Stichting Over Gewicht vermeld maar via dit kanaal hoop ik sneller input te kunnen verzamelen want de deadline is 20 september ivm de subsidie aanvraag ZonMw door kinderarts Saskia Bouma-de Jongh.

Zij is nu een centrum aan het opzetten waarin zij met collega’s onderzoek wil doen naar de oplossingsgerichte aanpak van kinderen met overgewicht. Deze manier van communiceren richt zich vooral op alles wat al goed gaat en geeft kinderen en ouders eigen inzichten om veranderingen in gang te zetten. Daarbij speelt de zorgverlener slechts een begeleidende rol.

In de subsidie aanvraag wil ze de patientenvereniging betrekken en ook graag horen waar nog meer behoefte van onderzoek naar is bij ouders van kinderen met overgewicht.

* Waar lopen ze in de communicatie met zorgverleners tegenaan.

* Welke behoeften liggen er bij de ouders en kinderen t.a.v. de  behandeling van zorgverleners?

Kortom: specialisten willen heel graag helpen maar zouden aan de hand van jullie feedback nog beter kunnen inspringen in jullie behoeften (positief of negatief). Als jullie iets willen doorgeven, mag je dat per mail/app/messenger/telefonisch doen naar mij of naar Saskia, maakt niet uit. Liefst z.s.m. maar uiterlijk vóór 20 september.

Ook namens Saskia heel erg bedankt voor jullie hulp en medewerking.