Scroll Top

Wil jij ook jouw verhaal kwijt? (Demo)

Hé, hallo enthousiaste tekstschrijver!

Wij zoeken jou als…

…schrijven je passie is.
…het schrijven van inhoudelijke (medische) artikelen jouw interesse heeft.
…je een vlotte pen hebt.
…je het interessant en leuk vindt om interviews af te nemen.
…je graag meedenkt over thema’s en onderwerpen met betrekking tot overgewicht en obesitas.
…je een paar uur per maand beschikbaar bent.

Stichting Over Gewicht is een patiëntenorganisatie die zich o.a. inzet voor de belangenbehartiging en informatieverstrekking over obesitas en overgewicht. Wij gaan starten met het maken van een magazine die drie keer per jaar uit zal komen. Voor onze redactie zijn wij op zoek naar redactieleden die op vrijwillige basis willen meehelpen met de realisatie van ons magazine.

Als redactielid neem je interviews af, schrijf je artikelen en duik je volledig in een onderzoek of onderwerp. Kortom: een afwisselende en uitdagende vrijwilligersfunctie die je geheel zelfstandig uitvoert. Het meeste werk doe je achter je laptop vanuit huis.

Wij nodigen je graag uit om onze redactie te komen versterken. Een goede kennis van de Nederlandse taal is een vereiste. Het volgen van cursussen/workshops behoort tot de mogelijkheden.

Mail je motivatie naar de redactie via redactie@overgewichtnederland.org en vermeld als onderwerp “Vacature redactie “.

Oproep

Misschien ben je wel eens aangelopen tegen de beperkingen die de maatschappij heeft ten aanzien van te zwaar zijn. Zoals tijdens een behandeling in het ziekenhuis geen goede behandeltafel voor jouw gewicht tot je beschikking hebben of een kapper die weigert om jou te knippen omdat je te zwaar bent voor zijn stoel. Maar wellicht heb jij juist een hele positieve ervaring met een dienstverlening van een ondernemer of arts. Zoals een goede doorverwijzing naar een collega met de juiste apparatuur of een restaurant die over zitplaatsen beschikt met een hoger maximaal gewicht. Wie weet ken jij zelfs een restaurant waar de kok rekening houdt met de porties wanneer je een maagverkleining hebt ondergaan.
Kortom wij zijn op zoek naar jouw ervaring als patiënt met overgewicht en obesitas in de volgende categorieën:

  • Ziekenhuizen, (huis)artsen, en andere medisch specialisten (tandarts, diëtist, enz.)
  • Kappers, schoonheidsspecialisten, winkels
  • Openbare ruimten zoals gemeenten, pleinen, parkeergarages, scholen, terrassen en horeca enz.

Wanneer je negatieve maar vooral ook positieve ervaringen hebt, zouden we deze graag via de mail ontvangen. Wij kunnen deze ervaringen gebruiken om in een later stadium in kaart te brengen waar er verbeterpunten zijn. We willen succesverhalen delen waar collega’s binnen de categorie een voorbeeld aan kunnen nemen. Daarom hopen we jouw ervaring te mogen gebruiken voor ons magazine of de website.

Mail je verhaal en/of tips naar de redactie, via redactie@overgewichtnederland.org en vermeld als onderwerp “ervaringsverhaal ” of “tips.”