Scroll Top

Vijf BN’ers gaan op dieet met hele land in SBS 6-show (Demo)

SBS 6 komt in 2018 met een nieuwe dieetshow waarin vijf BN’ers een unieke afvalrace aangaan, waar heel Nederland aan mee kan doen. Het doel is dat de sterren en kijkers gezamenlijk minimaal één miljoen kilo afvallen. Dat heeft het tv-station laten weten. De nieuwe tv-formule doet denken aan NPO 1’s megaflop Operatie NL Fit uit 2013. Ook dat programma had als doel om Nederland massaal af te laten vallen, maar de show scoorde zó slecht dat het van prime time werd afgehaald.

SBS 6 hoopt met een focus op de vijf BN’ers wél te slagen. “De BN’ers maken de kijker deelgenoot van hun strijd. Alle methodes en diëten zijn geoorloofd. We zien hun worstelingen: van de weegmomenten en de euforie als ze zijn afgevallen, tot de frustratie als er na een week afzien toch weer een kilo aanzit“, legt een woordvoerder uit.

Het programma bestaat dus grotendeels uit het volgen van de BN’ers, inclusief het door hen zelf gedraaide materiaal. “Deze beelden worden aangevuld met eigen beelden van de deelnemende Nederlanders. Ook zij laten zien hoe ze koste wat kost en op allerlei verschillende manieren gewicht proberen te verliezen.”

De participerende Nederlanders kunnen zich inschrijven en laten monitoren bij de deelnemende sportscholen of bij een bekende landelijke winkelketen, waar de weegschalen klaar staan. Dit is het sponsorelement van het programma.

Voor elke kilo die de deelnemers kwijtraken, gaat er een bedrag naar een goed gezondheidsdoel. Na afloop voelen de deelnemers zich dus niet alleen gezonder, maar ook beter: ze hebben bijgedragen aan een enorme donatie!

Het programma wordt ontwikkeld en geproduceerd door Talpa en is in 2018 te zien bij SBS 6.